Ga naar de inhoud

Over onze organisatie.

Het kan altijd anders, beter of mooier. En daar werken we hard aan. Soms zichtbaar op straat, maar ook achter de schermen op kantoor werken we aan alles wat de gemeente te bieden heeft. Maar niet alleen de medewerkers van de gemeente bouwen aan de stad. Juist de inwoners zelf hebben een belangrijke rol en die proberen we dan ook overal bij te betrekken. Zodat we echt samen bouwen aan een toekomstbestendige stad!


Arnhem

Arnhem is met meer dan 166.000 inwoners de 12de gemeente van het land. Een diversiteit aan inwoners maakt de stad tot wat ze is. Arnhem is een gemeente waar de stedelijke dynamiek, de natuurrijke leefomgeving en economische kracht elkaar versterken. Wij kennen een rijke historie en zijn de hoofdstad van de provincie Gelderland.

De Connectie

Arnhem heeft samen met de gemeenten Renkum en Rheden een aantal taken op het gebied van bedrijfsvoering gebundeld. Deze zijn ondergebracht in een gezamenlijke bedrijfsvoeringorganisatie: De Connectie.

Onze medewerkers

Bij de gemeentelijke organisatie werken ongeveer 1200 betrokken en bevlogen medewerkers die zich iedere dag inzetten voor de stad, de inwoners, bezoekers, bedrijven en instellingen. Deze ambtenaren zetten zich in om een stad en werkomgeving te creëren waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, is van groot belang voor de aansluiting bij de ontwikkeling in de stad. Arnhem werkt hard aan een diverse en inclusieve stad en wil daarin zelf het goede voorbeeld geven. Met de inzet van de organisatie wordt de samenstelling van de organisatie steeds meer een afspiegeling van de stad.

De afdelingen: