skip to content

Over onze organisatie.

Het kan altijd anders, beter of mooier. En daar werken we hard aan. Soms zichtbaar op straat, maar ook achter de schermen op kantoor werken we aan alles wat de gemeente te bieden heeft. Maar niet alleen de medewerkers van de gemeente bouwen aan de stad. Juist de inwoners zelf hebben een belangrijke rol en die proberen we dan ook overal bij te betrekken. Zodat we echt samen bouwen aan een toekomstbestendige stad!


Arnhem

Arnhem is met meer dan 163.000 inwoners de 12e gemeente van het land. Een diversiteit aan inwoners maakt de stad tot wat ze is. Er zijn veel innovatieve bedrijven op het gebied van energie, mode, design en cultuur. Arnhem is een Nederlandse Hanzestad en de hoofdstad van de provincie Gelderland. Het is de standplaats van een aantal nationale en internationale bezienswaardigheden en heeft een rijke historie die op de dag van vandaag nog actueel is. Arnhem is een gemeente waar de stedelijke dynamiek, de natuurrijke leefomgeving en economische kracht elkaar versterken.

De KERN organisatie

De ambtelijke organisatie is de afgelopen jaren kleiner geworden. Daarbij heeft Arnhem samen met de gemeenten Renkum en Rheden een aantal taken op het gebied van bedrijfsvoering gebundeld. Deze zijn ondergebracht in een gezamenlijke bedrijfsvoeringorganisatie: De Connectie. De huidige organisatie, is de organisatie die in de KERN is overgebleven. Daarbij staat ‘KERN’ ook voor de kernwaarden van de organisatie: Ken uw stad, Eigenaarschap, Resultaatgerichtheid en Nabijheid.

Onze medewerkers

Bij de gemeentelijke organisatie werken ongeveer 1100 betrokken en bevlogen medewerkers die zich iedere dag inzetten voor de stad, de inwoners, bezoekers, bedrijven en instellingen. Deze ambtenaren zetten zich in om een stad en werkomgeving te creëren waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, is van groot belang voor de aansluiting bij de ontwikkeling in de stad. Arnhem werkt hard aan een diverse en inclusieve stad en wil daarin zelf het goede voorbeeld geven. Met de inzet van de organisatie wordt de samenstelling van de organisatie steeds meer een afspiegeling van de stad.

De afdelingen:

Openbare ruimte
Bedrijfsvoering
Project & Interimmanagement
Wijken & Dienstverlening
Griffie & Rekenkamer
Werk & Inkomen
Gebiedsrealisatie & Vastgoed
Strategie Beleid & Regie
Ons Young Professionals Traineeship Arnhem
Burgerzaken en receptiebalies